Meny

Start
Biografi
Filmografi
Discografi
Texter
Videos NY
Böcker m.m.
Wallpapers

Länkar  Köp Alice prylar  Sponsor


Alice Cooper Bio


/ Start / Barndomen / Banden / Avrättningar / Ormarna /
/ Alkoholen / Teater / Religon / Priser /
Barndomen

Alice som barn

Alice föddes i Detroit den 4 februari 1948 som Vincent Damon Furnier av Ether Moroni (Michael) Furnier och Ella Mae, född McCart. Alice föeddes med eksem och infantil astma på ett sjuhus som kallades "Butcher's Palace".

I slutet av 1948 flyttade familjen Los Angeles i ett misslyckat försök att hjälpa Alices astma, i början av 1949 flyttade de tillbaka till Detroit.

1951 flyttade de till Phoenix, återigen delvis i ett försök att hjälpa Alices astma.
Från boken Me, Alice: "De skickade hem oss utan pengar efter ett år eller så, och vi trotsade det i Detroit igen i fem år"

Hösten 1953 flyttar de tillbaka till Detroit. Här går Alice på Washington Elementary School och sedan Nankin Mills Jr. High.
Ether har olika jobb inklusive taxikörning och begagnad bilförsäljare.
Våren 1958 flyttade familjen till Los Angeles, Pappa jobbar på Jet Propulsion Lab. När han är i Los Angeles går Alice på Hayvenhurst Elementary School.

Alice som barn

I Maj/juni 1961 flyttar de flyttar de åter till Phoenix, de bor i ett "litet trailerläger" och Ether börjar arbeta med Apache-indianerna på "St. Carlos-missionen" som han hjälpte till att etablera.
Den 4 juli blir Alice sjuk. Ett par dagar senare fördes han till sjukhus med bukhinneinflammation från en sprucken blindtarm. Han säger sig sedan ha tillbringat ett år i sängen och tittat på tv!
Från Me. Alice "Jag vägde bara 98 pund och hade tillbringat ett och ett halvt år hopkrupen i sängen, vilket lämnade en krökning av min ryggrad och axlar som kunde ha gjort den puckelryggen från Notre Dame på skam."
Krökningen han nämner är fortfarande ibland märkbar när Alice är utanför scenen. Du kan dock inte se det alls när han är på scenen.
I November 1961 flyttar de till ett hus på Campbell Ave, Phoenix, AZ.

Alice

Våren 1962 har Alice återhämtar sig tillräckligt för att börja på Squaw Peak Elementary School. Han går senare också i Madison No 2 (nu "Madison Camelview Elementary School" som ligger på 2002 East Campbell Avenue).
Ether får nytt jobb med rymdprogrammet på en elektronikfabrik. Detta gör att familjen kan har råd att flytta till ett hus med tre sovrum i Coral Gables, Phoenix.
Den 4 juli 1962 behövde Alice återvänder till sjukhuset där de öppnar hans blindtarmsärr igen för att upptäcka att han har skador på sina tarmar. De två operationerna lämnar ett Y-format ärr som han senare berättar föra all alla att det är en hajbett!

Alice

Hösten 1962 börjar Alice på Cortez High School, 8828 N. 31st Ave, Phoenix/Glendale.(Där går även Dennis Dunaway, Glen Buxton, John Speer och John Tatum)
Han utmärkte sig i att springa i skolan och var med i banlaget. Han var så duktig att han med anseende slog rekordet på 26 mil maraton för Phoenix. Historien säger att han när loppet slutförts omedelbart föll omkull och bröt näsan, en skada som förklarar hans distinkta ansikte.

Detta är faktiskt inte helt korrekt. Dennis var rekordhållaren inte Alice, och John Speer kom på andra plats. Alice bröt näsan, men det var när han kom hem från loppet. Han svimmade och bröt den på badkaret. Det finns olika omnämnanden av coachen Emmett Smith som hjälpte bandet i början. I en artikel om hans pensionering i Arizona Republic den 19 juli 1991 mindes Smith att han och Vince hade en nära relation (Vince gick också i Smiths engelska klass), och att The Earwigs brukade repetera i hans hus. 1966 fick han diagnosen en hjärntumör och var tvungen att genomgå en experimentell operation med 50/50 chans att överleva. Efter operationen tillbringade han lång tid med att återhämta sig, och han minns att Vince skickade ett brev till honom varje dag med uppmuntrande ord, roliga kommentarer och tecknade serier. "Han kan vara vild och allt uppe på scenen, men för mig kommer jag alltid att uppskatta vad han gjorde för mig."

John Speer, Dennis Dunaway och Vince Furnier (med Coach Emmett Smith) med 1964 Trophy (Cortez årsbok)

Alice var medlem i Cross Country Team Division II Champions liksom John Speer och Dennis Dunaway.
Sent 1963 eller i början på 1964 blev Dennis Dunaway sportredaktör för skolans nyhetsbrev "The Tips Sheet" och tar snabbt in sin bästa vän Alice, tillsammans med Glen Buxton, och ibland även John Speer. Dennis och Alice både skrev och ritade tecknade serier för publikationen medan Glen tog bilder och John umgicks. Alice hade så småningom sin egen kolumn som hette "(Get) Out Of My Hair" som han ibland skrev under namnet "Muscles McNasel", efter att Dennis tog examen så tog Alice över som sportredaktören på Tips Sheet.

Sponsorer
© 1998-2010 AliceCooper.se om inget annat anges.
AliceCooper.se är en inofficiell sida och har ingen kontakt med Alice Cooper mangement.
Vi kan därför inte hjälpa er med att kontakta Alice eller någon av hans musiker.

För bästa visning bör du ha skärminställningarna på 1024x768pxl, och teckenstorleken "Mellan"
Gillar ni sidan? Sponsra

Powered by  MyPagerank.Net
Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net

har besökt AliceCooper.se